LED осветлението и растенията Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Дали в саксии, дали на двора или на балкона, всички ние се радваме на зеленината, с която ни даряват растенията.
лед лампи лед крушки. Тази красота обаче изисква и грижи. Любителите градинари често се чудим дали успяваме да им доставим всичко необходимо за добър растеж. Една от основните нужди е, разбира се, светлината. Превръщайки я в енергия, растенията успяват да се хранят и развиват пълноценно. Успяваме ли в действителност да им я осигурим. Това, разбира се, зависи от вида на самото растение и неговите потребности. Например някои екзотични представители като орхидеите изискват много светлина, особено през зимата, когато слънчевото греене по нашите географски ширини не е достъчно. Лесно бихме се справили, ако си имаме едно цвете вкъщи, но какво се случва, когато те са повече или ги отглеждаме масово в парници. Тук идва на помощ светодиодното осветление. В този материал ще отговорим на въпроса защо LED продуктите са по- подходящи от използваните до момента обикновени лампи.
Както знаем белият цвят съдържа в себе си всички останали цветове. Същото е и със светлината. Растенията от своя страна поглъщат основно червената и синя светлина. Тук идва първото предимство на LED осветленеито, то има възможност да излъчва само тези цветове, а в зависимост от това дали искате да ускорите вегетативния растеж или съзряването на цветовете, може да използвате съответно само синя или само червена светлина. Внимавайте обаче, защото прекаляването само с едната ще доведе до неестсвени форми и неправилно развитие. Например червената светлина ще го накара да порастне бързо, но с вретеновидна форма.
лед осветление.

Правилната мощност на крушката също е от значение, например бегониите и теменугите не се нуждаят от висок интензитет, но орхидеите- напротив. От друга страна LED осветлението ви спестява нуждата от охлаждаща система, тъй като на практика телата не излъчват топлина и следователно не повлияват на влажността на въздуха и почвата, които, професионалните градинари знаят, се поддържат изключително трудно и същевременно са много важни. Друго предимство е, че светодиодното осветление много бързо само изплаща себе си- използва само 20% от енергията, която е необходима на другите видове осветление и освен това издържа 6-7години. Монтираш и забравяш!
В заключение можем да кажем, че използването на светодиоди на мястото на традиционното осветление може да намали потреблението на вода и също да намали разходите за осветление с 90%, като в това число не се включват енергийните спестявания, получени чрез намаляване на разходите за охлаждане през лятото. И накрая LED продуктите се грижат за околната среда, а от този факт най-доволни ще бъдат растенията ви!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *