„Умните” технологии навлизат масово при LED осветлението Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Умните” технологии навлизат масово при LED осветлението. Това показват наблюденията на българската марка за енергоспестяващи и LED лампи REALUX по време на участието й в един от най-големите панаири за светлина в света – Hong Kong International Lighting Fair. Събитието, което се проведе в Хонг Конг, събра близо 20 000 посетители от 108 държави.

Използването на „смарт” технологията при лампите започна преди няколко години, но едва сега се наблюдава масово навлизане на пазара и предлагане при всички видове източници на светлина – прожектори, панели, тръби, лунички. Това позволява цялостен отдалечен контрол над осветлението у дома.

„Смарт” LED лампите използват безжичен интернет и се управляват от смартфона или таблета чрез специално приложение. Функциите им са многобройни – могат да се контролират от всяка точка на Земята, където има интернет; да имитират човешко присъствие в дома, когато собствениците остъстват; да приглушават светлината при включване на телевизора; да сигнализират при звънене на входната врата и т.н.

„Очаквам новата мода на „умните” лампи да навлезе със закъснение в България, заради все още високите цени на този тип осветление”, коментира Радослав Пешев, търговски директор на REALUX. „LED лампите, които се управляват от смартфони и таблети, са с 20-30% по-скъпи от обикновените светодиоди. За един двустаен апартамент инвестицията в „смарт” осветление е около 400-500 лв., което не всеки може да си позволи”, допълни той.

Сред другите тенденции, които бяха очертани по време на изложението в Хонг Конг, е продължаващият спад на цените на LED продуктите и същевременно подобряване на качеството им. Изключение прави индустриалния сектор, където високомощните светодиоди поддържат висока цена и все още не могат да изместят обикновените енергоспестяващи лампи.

REALUX е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. На родния пазар е близо 15 години, от 7 години се предлага и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Македония, а отскоро марката стъпи и във Франция. REALUX са единствените, които тестват в България всеки един свой продукт без изключение. Марката притежава т.нар. RoHS сертификат (съгласно директива на ЕС).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *