Приложение на LED крушки и LED лампи в индустриалното осветление Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

С развитието на висока ефективност и високо мощните светодиоди е станало възможно да се използват светодиоди за осветление. За да се насърчи преминаването към LED лампи и други осветителни тела с висока ефективност, Министерството на енергетиката на САЩ е създало конкуренция, чрез издаването на L награда. The Philips Lighting Северна Америка печели първото състезание за LED крушка на 3 Август 2011, след успешен период от 18 месеца, използвайки интензивно поле, лаборатория и изпитване на продукта.

Светодиодите са използвани също за улично осветление и в други архитектурни обекти. Механичната здравина и дълготрайност ги прави подходящи и за осветление при автомобили, мотоциклети и велосипеди. LED светлината на емисиите може да бъде ефективно контролирана с помощта nonimaging принципи.

През 2007 г. италианското село Торака, за първи път използва улично LED осветление, за да замени цялата си улична система за осветление с LED крушки.

LED лампи са използвани и в авиацията. Airbus използва LED осветление в своята Airbus A320, засилено от 2007 г. насам и Boeing също използва LED осветление в 787. LED крушки се използват и сега като осветление за летищата за хеликоптери.

LED крушки се използват също така като източник на светлина за DLP проектори, и в Backlight LCD телевизори (посочени като LED телевизори) и лаптоп дисплеи.

RGB светодиоди повдигат цветовата гама на 45%. Екраните на телевизионните и компютърите могат да се направят по- тънки, като използват светодиоди за подсветка.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *