Предимство на някои LED лампи пред другите осветителни тела Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Една LED крушка е светодиоден (LED) продукт, който се сглобява в една лампа (или електрическа крушка) за използване като осветително тяло. LED лампите имат живот и енергийна ефективност, които са няколко пъти по-дълги от лампите с нажежаема жичка и значително по-ефективни, отколкото повечето флуоресцентни лампи. С някои чипове могат да излъчват повече от 300 лумена на ват (както се твърди от някои производители на LED осветление).

LED пазара на лампата се очаква да нарасне с повече от дванадесет пъти през следващото десетилетие, като от $ 2 милиарда в началото на 2014 г., да стигне до $ 25 милиарда през 2023 г., което прави комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 25%.

Подобно на лампите с нажежаема жичка, за разлика от повечето флуоресцентни лампи (например лампи и компактни флуоресцентни лампи или КЛЛ), светодиодити предлагат пълна яркост, без нужда от време за загряване, по този начин живота на
флуоресцентно осветление също се намалява, с всяко включване и изключване.

Първоначалната цена на LED осветлението обикновено е по-висока, но се очаква намаляване на нейната стойност до известна степен, с течение на времето.

Някои LED лампи са направени, за да бъдат директно съвместими с лампите с нажежаема жичка или флуоресцентните лампи. Една опаковка съдържаща LED лампа, може да произведе консумираната мощност на осветяване във ватове, цветова температура в келвини и диапазон на работната температура, еквивалентни на мощността на крушката с нажежаема жичка от подобен светлинен клас.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *