Предимство на някои LED лампи пред другите осветителни тела Напиши коментар

Една LED крушка е светодиоден (LED) продукт, който се сглобява в една лампа (или електрическа крушка) за използване като осветително тяло. LED лампите имат живот и енергийна ефективност, които са няколко пъти по-дълги от лампите с нажежаема жичка и значително по-ефективни, отколкото повечето флуоресцентни лампи. С някои чипове могат да излъчват повече от 300 лумена на ват (както се твърди от някои производители на LED осветление).

LED пазара на лампата се очаква да нарасне с повече от дванадесет пъти през следващото десетилетие, като от $ 2 милиарда в началото на 2014 г., да стигне до $ 25 милиарда през 2023 г., което прави комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 25%.

Подобно на лампите с нажежаема жичка, за разлика от повечето флуоресцентни лампи (например лампи и компактни флуоресцентни лампи или КЛЛ), светодиодити предлагат пълна яркост, без нужда от време за загряване, по този начин живота на
флуоресцентно осветление също се намалява, с всяко включване и изключване.

Първоначалната цена на LED осветлението обикновено е по-висока, но се очаква намаляване на нейната стойност до известна степен, с течение на времето.

Някои LED лампи са направени, за да бъдат директно съвместими с лампите с нажежаема жичка или флуоресцентните лампи. Една опаковка съдържаща LED лампа, може да произведе консумираната мощност на осветяване във ватове, цветова температура в келвини и диапазон на работната температура, еквивалентни на мощността на крушката с нажежаема жичка от подобен светлинен клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *