Модерните лампи са с все по-малки размери Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Нови мощни LED прожектори ще пусне на пазара в началото на месец септември българската марка REALUX. Прожекторите са Slim type и със SMD диоди. При SMD (surface mount device) технологията компонентите се поставят директно върху електронното табло, което позволява източникът на осветление да бъде с много малък размер. Една от основните тенденции в осветлението е именно това – модерните лампи са все по-малки. Тази тенденция навлиза и при прожекторите, които са мощни и традиционно доста обемни.
Новите прожектори на REALUX са подходящи за малки и големи пространства. Използват се за осветяване на паркинги, детски площадки, игрища, паркове, дворове, стадиони, както и за декоративно външно осветление на сгради. Ако се добави датчик, стават много подходящи за охраняване на различни складови и производствени бази. Намират приложение и при сценичните изкуства, музеи, както и в рекламната индустрия, като се използва за осветяване на билбордове и рекламни табели.
Новата серия REALUX прожектори са с мощност от 10 до 50 вата. Излъчват над 85 лумена на ват и имат изключително дълъг експлоатационен живот – 50 000 часа, което е няколко пъти повече от този на познатите до сега светлоизточници. Освен тoва консумираната енергия на 90% се превръща в светлина и има само 10% топлинни загуби. Новите прожектори може спокойно да заменян старите халогенни прожектори от 100 до 500 вата, като се спестява над 90% от разходите за електроенергия. С намалената сметка за ток инвестицията за прожектора се изплаща за период от 2 до 4 месеца, в зависимост от това по колко часа в денонощието е включен.
Едно от преимущества на LED прожекторите е това, че не привличат насекоми, лесни са за поддръжка, устойчиви са на атмосферни влияния, като работят и при минусови температури.
Друго голямо тяхно предимство е, че са напълно рециклируеми. Те не съдържат живак, олово, въглеродни емисии и са напълно безопасни към околната среда и здравето на хората.
REALUX е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. На родния пазар е близо 15 години, от 7 години се предлага и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Македония, а отскоро марката стъпи и във Франция. REALUX са единствените, които тестват в България всеки един свой продукт без изключение. Марката притежава т.нар. RoHS сертификат (съгласно директива на ЕС).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *