Модерните лампи са с все по-малки размери Напиши коментар

Нови мощни LED прожектори ще пусне на пазара в началото на месец септември българската марка REALUX. Прожекторите са Slim type и със SMD диоди. При SMD (surface mount device) технологията компонентите се поставят директно върху електронното табло, което позволява източникът на осветление да бъде с много малък размер. Една от основните тенденции в осветлението е именно това – модерните лампи са все по-малки. Тази тенденция навлиза и при прожекторите, които са мощни и традиционно доста обемни.
Новите прожектори на REALUX са подходящи за малки и големи пространства. Използват се за осветяване на паркинги, детски площадки, игрища, паркове, дворове, стадиони, както и за декоративно външно осветление на сгради. Ако се добави датчик, стават много подходящи за охраняване на различни складови и производствени бази. Намират приложение и при сценичните изкуства, музеи, както и в рекламната индустрия, като се използва за осветяване на билбордове и рекламни табели.
Новата серия REALUX прожектори са с мощност от 10 до 50 вата. Излъчват над 85 лумена на ват и имат изключително дълъг експлоатационен живот – 50 000 часа, което е няколко пъти повече от този на познатите до сега светлоизточници. Освен тoва консумираната енергия на 90% се превръща в светлина и има само 10% топлинни загуби. Новите прожектори може спокойно да заменян старите халогенни прожектори от 100 до 500 вата, като се спестява над 90% от разходите за електроенергия. С намалената сметка за ток инвестицията за прожектора се изплаща за период от 2 до 4 месеца, в зависимост от това по колко часа в денонощието е включен.
Едно от преимущества на LED прожекторите е това, че не привличат насекоми, лесни са за поддръжка, устойчиви са на атмосферни влияния, като работят и при минусови температури.
Друго голямо тяхно предимство е, че са напълно рециклируеми. Те не съдържат живак, олово, въглеродни емисии и са напълно безопасни към околната среда и здравето на хората.
REALUX е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. На родния пазар е близо 15 години, от 7 години се предлага и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция, Македония, а отскоро марката стъпи и във Франция. REALUX са единствените, които тестват в България всеки един свой продукт без изключение. Марката притежава т.нар. RoHS сертификат (съгласно директива на ЕС).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *