„Домо естетико“ пусна на пазара първите „умни“ електрически крушки Напиши коментар

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Първите „умни“ електрически крушки Realux вече са на българския пазар. Те се управляват от разстояние чрез мобилeн телефон или с дистанционно устройство. Крушките са светодиодни (LED) и спестяват до 90% от консумираната електроенергия в сравнение с обикновената крушка с нажежаема жичка, обясни Юлиан Господинов, мениджър продажби на „Домо Естетико“ – дружеството – притежател на марката Realux.
Два варианта Smart крушките се предлагат в два варианта: в комплект с дистанционно, което управлява лампата от разстояние, и в комплект с интернет модем, който позволява на мобилните устройства (телефони, таблети) да контролират осветлението.
При втория вариант трябва да се свали безплатно приложение от сайта на Realux. „Умните“ крушки са от 6 W и от 9 W и имат две години гаранция. Цената на 6-ватова smart LED крушка е 28 лв. Едно дистанционно устройство управлява до четири различни осветителни кръга и е на цена от 15 лв., посочват от компанията.
За разлика от обикновените LED крушки, които светят или с топла, или със студена светлина, новият smart модел променя цветната си температура и позволява да се избере типа осветление. Силата на светлинния поток се регулира и позволява да се избере по-приглушена или по-силна светлина, обясниха експертите на „Домо естетико“. „LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, което е близо 30 пъти повече от обикновената крушка и три пъти повече от луминесцентните лампи. Ефективността им също е по-голяма с около 10 пъти – могат да осветят цяла къща с енергията, която иначе е необходима за една стая.
Инвестицията в този тип осветление се възвръща в рамките на 1-2 години“, коментира Юлиан Господинов. Произведено в България Realux е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление, регистрирана през 2003 г. Екипът на компанията обаче имат около 20-годишен опит с производството и предлагането на електрически крушки. Продуктите се произвеждат, асемблират и тестват в производствени фабрики в България. От 2009 г. на пазара са свеодиодните лампи Realux, известни като LED луни, а от 2011 г. – мощните светодиодни лампи (high power LED). „Домо Естетико“ има офис в България и Румъния, а енергоспестяващите крушки и LED лампи на марката се предлагат и в Германия, Гърция, Украйна и Грузия. Компанията е първата в страната в областта на осветлението, която улесни комуникацията с потребителите чрез поставяне на QR код върху опаковките на продуктите си през 2012 г. Сканирането на кода позволява на клиентите със смартфони да достигат до сайта на компанията и да осъществява веднага връзка с нея.
За 2012 г. дружеството отчита приходи от 5.023 млн. лв. и 30 хил. лв. печалба, показват данните от Търговския регистър.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *