“Домо естетико” пусна на пазара първите “умни” електрически крушки Напиши коментар

Първите “умни” електрически крушки Realux вече са на българския пазар. Те се управляват от разстояние чрез мобилeн телефон или с дистанционно устройство. Крушките са светодиодни (LED) и спестяват до 90% от консумираната електроенергия в сравнение с обикновената крушка с нажежаема жичка, обясни Юлиан Господинов, мениджър продажби на “Домо Естетико” – дружеството – притежател на марката Realux.
Два варианта Smart крушките се предлагат в два варианта: в комплект с дистанционно, което управлява лампата от разстояние, и в комплект с интернет модем, който позволява на мобилните устройства (телефони, таблети) да контролират осветлението.
При втория вариант трябва да се свали безплатно приложение от сайта на Realux. “Умните” крушки са от 6 W и от 9 W и имат две години гаранция. Цената на 6-ватова smart LED крушка е 28 лв. Едно дистанционно устройство управлява до четири различни осветителни кръга и е на цена от 15 лв., посочват от компанията.
За разлика от обикновените LED крушки, които светят или с топла, или със студена светлина, новият smart модел променя цветната си температура и позволява да се избере типа осветление. Силата на светлинния поток се регулира и позволява да се избере по-приглушена или по-силна светлина, обясниха експертите на “Домо естетико”. “LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, което е близо 30 пъти повече от обикновената крушка и три пъти повече от луминесцентните лампи. Ефективността им също е по-голяма с около 10 пъти – могат да осветят цяла къща с енергията, която иначе е необходима за една стая.
Инвестицията в този тип осветление се възвръща в рамките на 1-2 години”, коментира Юлиан Господинов. Произведено в България Realux е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление, регистрирана през 2003 г. Екипът на компанията обаче имат около 20-годишен опит с производството и предлагането на електрически крушки. Продуктите се произвеждат, асемблират и тестват в производствени фабрики в България. От 2009 г. на пазара са свеодиодните лампи Realux, известни като LED луни, а от 2011 г. – мощните светодиодни лампи (high power LED). “Домо Естетико” има офис в България и Румъния, а енергоспестяващите крушки и LED лампи на марката се предлагат и в Германия, Гърция, Украйна и Грузия. Компанията е първата в страната в областта на осветлението, която улесни комуникацията с потребителите чрез поставяне на QR код върху опаковките на продуктите си през 2012 г. Сканирането на кода позволява на клиентите със смартфони да достигат до сайта на компанията и да осъществява веднага връзка с нея.
За 2012 г. дружеството отчита приходи от 5.023 млн. лв. и 30 хил. лв. печалба, показват данните от Търговския регистър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *